Zavřít ×
Zvýšená kontrola čistoty a hygieny

Zvýšená kontrola čistoty a hygieny

Čistota a hygiena v našich restauracích

Čistota a hygiena v našich restauracích jako jedny ze základních prvků kvalitních služeb McDonald’s jsou standardně na vysoké úrovni. V souvislosti s globální pandemií koronaviru neustále sledujeme doporučení zdravotnických orgánů. Proto jsme v McDonald’s pro aktuální služby McDrive a McDelivery hygienická opatření ještě rozšířili a zvýšili důraz na kontrolu čistoty a hygieny.

  • Ústní roušky: Veškerý personál především ve styku se zákazníkem používá ústní roušky.
  • Osobní hygiena zaměstanců: Mytí a dezinfekce obou rukou účinným dezinfekčním mýdlem podle potřeby v závislosti na vykonávané činnosti, nejméně však jednou za hodinu. 

Například: 

  • před vstupem do produkční oblasti a při kontaktu s potravinami,
  • po přestávce,
  • po manipulaci s odpadky nebo po úklidové činnosti,
  • při sebrání čehokoliv ze země,
  • po dotyku obličeje, uniformy nebo vlasů,
  • po kašlání nebo kýchání,
  • po použití toalety.

Našim zaměstnancům poskytujeme dodatečnou dezinfekci rukou.

  • Používání jednorázových rukavic: 

Například:

  • při práci se syrovým masem a tepelně neopracovanými masnými surovinami,
  • při přípravě salátů a při doplňování surovin, 
  • při sanitaci povrchů.

 

  • Čistění a dezinfekce: Vedle samozřejmé sanitace všech pracovních ploch, nádobí a náčiní jsme zvýšili důraz na sanitaci často dotýkaných ploch, jako jsou displeje pokladen a objednacích tabletů, lokátorů služby McDrive („stříška s číslem objednávky“).
  • Bezkontaktní předávání kurýrům služby McDelivery.

Dále je možnost používat bezkontaktní platby kartami. Pro zvýšení své osobní ochrany může pokladník na McDrive přebírat hotovost v rukavicích.

Více novinek