Vyprodaný koncert Rottrové: Jiří Bartoška přiznal velkou trému

16. květen 2022

Exkluzivní benefiční událost Hudbou spolu přinesla jedinečné zážitky s netradičními duety i velkorysou částku na dobrou věc. Vedle legendy české hudební scény Marie Rottrové zazářil například operní zpěvák Adam Plachetka, herec Jiří Bartoška, herec a hudebník Ondřej Brzobohatý, zpěvačka Tereza Černochová, zpěvák David Kraus, zpěvák Matěj Ruppert a další. Známé tváře se objevily i v hledišti – akci si nenechal ujít šéfkuchař Přemek Forejt s Evou Burešovou nebo Veronika Arichteva s manželem.

Neopakovatelný zážitek se naskytl všem hostům unikátního hudební klubu Doupě na Praze 6, kde se v neděli 15. května uskutečnil benefiční koncert na podporu Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda. Hosté si užili vystoupení oblíbené zpěvačky Marie Rottrové, která nešetřila úsměvy a svoji fantastickou energií oslnila všechny přítomné. Na jevišti zpěvačku doprovodila i řada známých hostů, díky kterým hudební zážitek ještě povýšila. Naprostou raritou byl duet, který zazpívala naživo, spolu s Jiřím Bartoškou, Klíč pro štěstí z 80. let. Za tu dobu, co se dvojice zná, ho spolu zpívali pouze dvakrát a živě pouze jednou naposledy před šesti lety. „Bohužel já nemám dvakrát hudební sluch, a tak mám vždycky šílenou trému. Navíc zpívat duet je velmi náročné, musíte se trefit do té správné chvíle, a to opravdu není jednoduché. Tak jsem se vždycky otočil na Marii abych věděl,“ přiznal obavy Jiří Bartoška bezprostředně po jedinečném duetu, který sklidil velkou vlnu potlesku.

Další duety na sebe nenechaly dlouho čekat a na jevišti se postupně vystřídali umělci jako například Tereza Černochová, ta zapívala s Marií Rottrovou píseň Lásko, která není duetem a nikdy předtím jako duet nezazněla. Herec a zpěvák Ondřej Brzobohatý předvedl svůj mimořádný hudební talent při duetu s operním zpěvákem Adamem Plachetkou. Vystoupení bylo o to exkluzivnější, že diváci měli možnost být tomuto světoznámému tenoru v bezprostřední blízkosti a vychutnat si jeho hlas v komorní atmosféře. Další netradiční duet zazněl při vystoupení Marie Rottrové a Davida Krause. Na pódiu přivítala Marie také oblíbeného zpěváka Matěje Rupperta.

A nejen na jevišti, ale i v hledišti se objevily známé tváře. Benefiční koncert si nenechal ujít i šéfkuchař Přemek Forejt s partnerkou Evou Burešovou. Zamilovaný pár nyní očekává příchod prvního společného potomka. Podpořit svého partnera Ondřeje Brzobohatého dorazila i moderátorka Daniela Písařicová. Patronka Nadačního fondu herečka Veronika Arichteva, která s organizací již dlouhodobě spolupracuje přišla akci podpořit v doprovodu svého manžela Bisera Arichteva.

„Celý večer měl neskutečnou atmosféru a my za to všem účinkujícím i divákům velmi děkujeme. Věříme, že si všichni odnesli neopakovatelný zážitek a snad i dobrý pocit, že svojí přítomností i dalšími dary přispěli na velmi důležitý a unikátní projekt. Nadačnímu fondu putuje téměř 1,3 milionu korun a my jsme rádi, že i v tak nelehké době, jsme společně opět dokázali, že osudy rodin dlouhodobě a vážně nemocných dětí není naší společnosti lhostejný,“ dodává Ivana Pešatová, ředitelka Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.

Celý výtěžek z prodeje vstupenek koncertu poputuje Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který kompletně stojí za realizací a stavbou domu v areálu motolské nemocnice. Ten nabídne bezplatné ubytování rodinám zde hospitalizovaných vážně a dlouhodobě nemocných dětí, aby jim mohly zůstat nablízku po celou dobu náročné léčby.