Od nynějška každou kávou z „Mekáče“ přispíváte na nadační fond Dům Ronalda McDonalda

9. září 2019

Každá koruna pomáhá. Obzvlášť to platí při dobročinných sbírkách. Nadační fond Dům Ronalda McDonalda čeká výstavba domu pro rodiče dlouhodobě nemocných dětí, a proto ocení jakoukoliv finanční pomoc. Od 1. září mohou fondu přispět všichni zákazníci McDonald’s, stačí si v kterékoliv restauraci v Česku u hlavního pultu zakoupit kávu ze standardní nabídky.

McDonald’s ve spolupráci s nadačním fondem Dům Ronalda McDonalda spouští od září dlouhodobou finanční aktivaci, která má přispět k postavení domu pro rodiče dlouhodobě hospitalizovaných dětí v areálu motolské nemocnice. Z každé kávy zakoupené u hlavního pultu či v McDrive restaurací McDonald’s bude vždy věnována jedna koruna nadačnímu fondu.

„Někomu možná přijde koruna málo, ale my jsme vděční za jakoukoliv finanční pomoc a toto je navíc dlouhodobý projekt. Těší nás, že lidé v Česku projevují zájem o charitativní sbírky a pomáhají potřebným, ať už napřímo, nebo právě nákupem benefičních produktů. Při nedávném prodeji charitativních samolepek ve tvaru ručičky jsme například vybrali více než tři miliony korun,“ říká Ivana Pešatová, ředitelka nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.

Tentokrát se do charitativní sbírky finančně zapojí samotní majitelé restaurací. Cena kávy zůstává stejná, pro zákazníka se tedy nic nemění. Zapojí se jen tím, že si kávu koupí. O své podpoře se pak dozví zejména díky nově upravenému kelímku na kávu, který bude hlavním nosičem všech informací společně s dalšími reklamními sděleními v rámci restaurace.

Nadační fond se nyní soustředí zejména na výstavbu prvního Domu Ronalda McDonalda v České republice, který bude stát v areálu Fakultní nemocnice v Motole. Letos v září bude hotový projekt pro stavební povolení, jehož vydání se očekává začátkem příštího roku. Dům by se tak mohl začít stavět již v létě 2020.

Kapacita Domu Ronalda McDonalda bude 19 až 21 pokojů, jeden pro každou rodinu. Součástí budovy bude velká kuchyň, společný obývací prostor či prádelna. Dům se pro rodiny stane dočasným domovem po celou dobu hospitalizace jejich vážně nemocného dítěte. Rodinní příslušníci si zde budou moci bezplatně odpočinout a načerpat potřebnou fyzickou i psychickou sílu, tolik důležitou pro intenzivní podporu malého pacienta.