McDonald's zve do zákulisí restaurací

3. červen 2015

O víkendu 6. a 7. června se ve vybraných restauracích McDonald's* v České republice uskuteční Dny otevřených dveří. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost podívat se do zákulisí restaurací a prohlédnout si prostory, kam za normálních okolností nemají přístup. Seznámí se s procesem přípravy jídel, uvidí provoz kuchyně, sami se přesvědčí, jak McDonald´s kontroluje kvalitu a bezpečnost potravin, či jak třídí a ekologicky zpracovává odpady.

Dozvědí se také řadu zajímavostí o systému práce v restauracích McDonald's nebo o školeních a možnostech profesního růstu zaměstnanců. 30minutovou prohlídku si mezi 14.30 a 17.00 hod mohou zájemci rezervovat na stránkách www.narovinu.mcdonalds.cz/dny-otevrenych-dveri.

„Dny otevřených dveří jsou příležitostí pro zvídavé zákazníky a fanoušky, aby se na vlastní oči přesvědčili, jak fungují naše restaurace z druhé strany prodejního pultu,” říká Zuzana Svobodová, ředitelka PR a komunikace McDonald's ČR, a dodává: „Současně chceme dát návštěvníkům šanci zeptat se na vše, co je v souvislosti s naší činností nebo jednotlivými produkty zajímá.”

Projektem Dny otevřených dveří McDonald's navazuje na dosavadní aktivity, jejichž cílem je na rovinu poskytovat zákazníkům informace o společnosti a jejích produktech. McDonald's jako první společnost ve svém odvětví začala otevřeně zveřejňovat složení a nutriční hodnoty svých jídel a informovat zákazníky v oblasti vyváženého stravování a životního stylu. V roce 2013 firma spustila také internetovou stránku www.narovinu.mcdonalds.cz, kde se veřejnost může ptát na všechny otázky týkající se nabídky a kvality produktů McDonald's. „Úspěch projektu Na rovinu nás přivedl k myšlence dát zájemcům možnost seznámit se detailněji s chodem našich restaurací. Jsme přesvědčeni, že osobní zkušenost je nejlepší cestou, jak poznat pravou tvář McDonald's,” vysvětluje Zuzana Svobodová.

Novinky pro rok 2015

McDonald's rozšířil sortiment dezertů a nově v McCafé nabízí zákusky pro zákazníky s laktózovou intolerancí a bezlepkovou dietou.
V roce 2014 otevřel McDonald's 2 nové restaurace. V letošním roce se společnost McDonald's zaměřuje na testování nových zákaznických zkušeností ve svých restauracích. „V květnu jsme pro fanoušky ledního hokeje postavili speciální restauraci v McDonald's chill out zóně na střeše Galerie Harfa, ve které jsme zákazníkům, kromě dobrého jídla a příjemné obsluhy, přinášeli i digitální inovace a nyní se ve dvou vybraných provozovnách chystáme otestovat zcela nový způsob výroby pokrmů, jejich servírování a objednávek,” říká Tomasz Rogacz, generální ředitel McDonald's pro Českou republiku a Slovensko.

Zajímavosti z McDonald's

Sendviče patří mezi nejpopulárnější produkty restaurací McDonald's. Kromě nejrůznějších sezonních i místních variant si mohou zákazníci takřka na celém světě objednat jednu stálici, která je v nabídce již od roku 1967 – Big Mac. Díky kombinaci kvalitních surovin a ověřenému postupu si tento sendvič získal skutečný věhlas. Vznikl podle něj uznávaný ekonomický index a má vlastní muzeum i stránky na Facebooku.

Nejprodávanějším sendvičem z nabídky McDonald's v České republice je cheeseburger. Od otevření první české restaurace až do současnosti se prodalo téměř 289,1 milionu cheeseburgerů. Druhou příčku si drží Big Mac. Češi si pochutnali již na téměř 60,1 milionu kusů těchto sendvičů.

V McDonald's se třídí všechny odpady s výjimkou odpadkových košů na parkovištích. Součástí každé restaurace je třídicí místnost. Každý jednotlivý kus odpadu, ať už se jedná o obaly surovin, ve kterých je vozí dodavatelé, papírové obaly od jídla prodávaného zákazníkům, olej z fritéz anebo zbytky jídel, tu projde rukama zaměstnance, který ho zařadí do příslušné nádoby a následně je odevzdán k dalšímu zpracování. Například zbytky jídla se odváží do kompostárny, kde slouží k výrobě bioplynu. 70 % všech obalů, v nichž se jídlo prodává, pochází z recyklovaného materiálu. To je technické maximum, které povolují hygienické normy.

Dny otevřených dveří proběhnou v níže uvedených restauracích McDonald's:

Brno Avion – Skandinávská 16/185, Dolní Heršpice
Brno Tři kohouti – Masarykova 32, Brno
České Budějovice – Strakonická 1279, České Budějovice
Karlovy Vary – Dolní Kamenná 1039/10, Karlovy Vary –Rybáře
Liberec – Sousedská 611, Liberec (Ružodol 11)
Olomouc Šantovka – Polská 1, Olomouc
Ostrava Karolina – Forum Nová Karolina, Jantarová 3344/4, Ostrava 1
Pardubice – Palackého třída 2831, Pardubice
Mladá Boleslav – Jičínská 1350/III, Olympia Centrum, Mladá Boleslav
Teplice – Masarykova třída 1949, Teplice–Trnovany
Praha Řepy – Skuteckého 1395/1, Praha 6
Praha Černý Most – Obchodní centrum CM II, Chlumecká ulice 765/6, Praha 9
Praha Evropská – Evropská ul. 634, Praha 6
Praha Štěrboholy – Průmyslová 700/30a, Praha 10
Praha Václavské náměstí – Václavské náměstí 838/9, Praha 1
Praha Mostecká – Mostecká 273/21, Praha 1

Kontaktní adresa:
Zuzana Svobodová
PR/Communications Director CZ/SK
McDonald's ČR spol. s r.o.
Řevnická 170/4, 155 21 Praha 5
Tel.: +420 222 007 350
E-mail: zuzana.svobodova@cz.mcd.com

Přihlášení k odběru newsletteru