McDonald’s přichází s novou nabídkou Veggie, zaujmout chce nejen vegetariány

29. březen 2021

Na zvyšující poptávku Čechů po alternativách k masovým pokrmům reaguje i společnost McDonald’s, která přichází od 29. března s ucelenou řadou produktů s názvem Veggie. Nová smažená placička nabízí konečně veggie, co chutná skvěle i díky složení z kousků zeleniny v křupavé strouhance. Nový burger, wrap nebo salát si vychutnají jak ti, co maso ze stravy vyřadili, tak i zákazníci, kteří vedle masa hledají další alternativy, jak se chutně najíst.

Živočišné tuky omezila čtvrtina české populace a další čtvrtina to plánuje, konzumaci masa pak už snížili anebo v nejbližší době sníží zhruba tři Češi z deseti. Vyplývá to z průzkumu, který loni provedla agentura Ipsos spolu s Asociací společenské odpovědnosti. Trend zdravého životního stylu Čechů, který kopíruje zbytek Evropy i světa, dlouhodobě sleduje také společnost McDonald’s. Ta nyní na českém trhu uvádí tři nové bezmasé pokrmy s názvem Veggie.

„Naší nabídkou se snažíme čím dál více odpovídat na specifické chuťové preference českých zákazníků. Víme, že jejich jídelníček se bez kuřecích pokrmů neobejde a proto jsme od února rozšířili kuřecí nabídku o burger Crispy Chicken Deluxe nebo McMenu s kuřecími křídly. Pro ty, kteří se chtějí nebo musí vyhnout lepku, je pak vhodnou volbou Naked burger, neboli burger bez housky s větším množství salátu. Také snídaňová nabídka dostala vloni novou podobu a zařadili jsme do ni bezmasou a fresh variantu oblíbeného McMuffinu - McMuffin s Lučinou, ředkvičkami a rukolou,“ shrnuje Jitka Pajurková, ředitelka komunikace ve společnosti McDonald’s ČR a SR. „Našim zákazníkům chceme stále přinášet něco nového a také nabízet více variant, jak se u nás dobře najíst. Dalším krokem na této cestě je právě bezmasá nabídka v podobě tří nových pokrmů pod řadou Veggie.“

Pod řadou Veggie si budou moct zákazníci objednat burger, wrap a také salát. Kromě zeleninové placičky bude v burgeru i wrapu ještě čerstvé rajče a salát spolu se zcela novou jogurtovo-bylinkovou omáčkou Ranch a čedarem. Smažená zeleninová placička se objeví také v novém Veggie salátu, kde bude doplněna o cherry rajčata, čerstvou salátovou směs, baby špenát a sýr Caesar.

Složení Veggie placiček dominuje zelenina jako mrkev, petržel, hrášek, brokolice, cibule a zelené, červené i žluté papriky. Chuť je dále vylepšena o sýr ementálského typu, máslo, slunečnicová semínka, tortilla chipsy nebo bylinky. Samozřejmostí je také skutečnost, že Veggie placičky neobsahují palmový olej.

Novou řadu Veggie nezavádí McDonald’s jen s cílem rozšířit denní nabídku pokrmů, jde o další krok směrem k odpovědnému přístupu, který McDonald’s dlouhodobě prosazuje. „Udržitelnost je jedním z hlavních cílů, které si McDonald’s vytyčil. Už desítky let třídíme jak obaly od dodavatelů či použitý olej, tak i odpad po našich zákaznících. V minulosti jsme zavedli biodegradabilní brčka, odstranili plastové kelímky a nově jsme také vyměnili plastové příbory za dřevěné. Těmito kroky dokážeme ušetřit desítky tun plastového odpadu ročně,“ říká Jitka Pajurková. „Tři nové pokrmy z řady Veggie jsou velmi chutnou alternativou pro ty, kdo se masu zcela nebo částečně vyhýbají nejen kvůli zdravotním benefitům, ale také s ohledem na etický nebo ekologický aspekt,“ říká na závěr ředitelka komunikace společnosti McDonald’s.