V kladenském McDonald’s je bezpečno, potvrzuje krajská hygienická stanice

24. červenec 2020

Restaurace McDonald’s v ulici Italská v Kladně je pro zákazníky bezpečná.“ Tak zní verdikt protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Středočeského kraje poté, co již v minulém týdnu proběhla hloubková desinfekce všech prostor místní provozovny McDonald’s profesionálním poskytovatelem úklidových služeb. Šlo o reakci na předchozí zjištění, že u jednoho ze zaměstnanců této restaurace byl potvrzen pozitivní test na Covid-19.

Kladenská provozovna McDonald’s proto přistoupila ihned k řešení nenadálé situace transparentně, zodpovědně a s maximálním nasazením: „V daný moment jsme okamžitě začali spolupracovat s odborníky z místní hygienické stanice, kteří odeslali všechny zaměstnance, kteří byli či mohli být v přímém kontaktu s nemocným kolegou, do karantény. Zároveň jsme restauraci uzavřeli, ke znovuotevření jsme přistoupili až po důkladné desinfekci všech prostor a vyjádření hygienické stanice, že naše restaurace je pro zákazníky a zaměstnance bezpečná,“ říká Hana Kotrbatá, provozovatelka restaurace McDonald’s v Kladně.

Hygienická opatření ve všech restauracích McDonald’s jsou odjakživa na vysoké úrovni, o to víc si na nich restaurační řetězec zakládá v situaci koronavirové epidemie.

Mezi ty hlavní patří dostatek dezinfekce na ruce na mnoha místech v prostorách restaurace, časté dezinfikování stolů a židlí, pravidelná dezinfekce zábradlí, displejů objednávkových kiosků, klik u dveří, povrchu dávkovače dezinfekce a samozřejmostí je dezinfekce každého použitého tácu. Na stolech a židlích jsou umístěny samolepky, které zákazníkům pro změnu umožňují dodržovat požadované rozestupy. Stejně tak samolepky na zemi vyzývají příchozí k dodržování rozestupů u kiosků a hlavního pultu. Pro zvýšení bezpečnosti se zákazníkům také častěji nabízí donáška objednávky přímo ke stolu, obsluha rovněž zákazníkům pomáhá s navigací k volným stolům. V prostorách pro zákazníky a zaměstnance jsou v restauracích řetězce umístěné informace ohledně správného mytí rukou a dodržování vládních doporučení.

Zaměstnanci řetězce před nástupem na směnu vyplňují prohlášení o zdravotním stavu, s vysokou četností si myjí ruce dezinfekčním mýdlem a samozřejmostí je měření tělesné teploty v případě potřeby.

Právě kombinace všech těchto zavedených a účinných hygienických opatření zajišťuje maximální možnou prevenci před výskytem či přenosem jakéhokoliv virového onemocnění.