McDonald’s už potřetí rozdá desítky tisíc šálků kávy pouze za úsměv

McDonald’s chystá na poslední týden v únoru (22. – 29. 2. 2016) další kolo populární akce Káva za úsměv. Každý den do 10:30 získají zákazníci kávu zdarma. 1* „Na výběr bude espresso, káva o objemu 0,2 l nebo cappuccino, to vše připravené z čerstvě namleté 100% kávy arabica,“ říká ředitelka komunikace společnosti McDonald’s ČR Zuzana Svobodová.
Restaurace s rychlým občerstvením budou rozdávat kávu za úsměv v České republice celkem potřetí. Vůbec poprvé společnost využila koncept vloni v únoru a listopadu. Jen na podzim vydala zdarma 60 259 káv. Z dalších čísel pak lze vyčíst, že si Češi potrpí ve stejné míře na espresso i cappuccino. McDonald‘s chce díky kávě rozdávané za úsměv posílit povědomí o kvalitě své kávy a také o snídaních, které podává denně právě do 10:30. Obliba obojího i díky akcím jako Káva za úsměv roste.

O kávě McDonald‘s:

Každý šálek kávy se v McDonald‘s připravuje z 8,5 gramu čerstvě namletých kávových zrn, za použití těch nejmodernějších přístrojů vybavených technologií kontroly teploty, tlaku a rychlosti i jemnosti mletí. Společnost klade důraz také na ekologii, a proto nabízí kávu, která nese certifikát nezávislé organizace Rainforest Alliance. Jedná se o 100% arabiku značky Jacobs.

Káva pro McDonald‘s se pěstuje v Jižní a Střední Americe. Logo Rainforest Alliance je garancí, že surovina pochází z plantáží firem, které respektují zásady ochrany životního prostředí a udržitelného zemědělství a také zaručují dobré podmínky pro pracovníky na plantážích a jejich rodiny.
Arabica je přirozeně kyselá, ale její výsledná chuť závisí na způsobu pražení či způsobu zpracování. Oproti odrůdě robusta má arabica méně kofeinu, což ocení milovníci kávy, kteří si denně rádi vychutnají více než jeden šálek. Pražení je jedním z nejdůležitějších procesů výroby kávy, při kterém získává chuť a aroma. Káva pro McDonald‘s se praží v pražírnách Jacobs v Brémách na stupeň číslo 4 – American style, přičemž teplota nesmí přesáhnout 230 °C. (Celkem existuje 10 stupňů pražení kávy.) Během procesu pražení na povrch vystoupí aromatické oleje, které jsou nositelem chuti a vůně. Celý proces je ukončen chlazením studeným vzduchem a následně je káva balena.

1* Akce se netýká McCafé.