McDonald ́s rozdává kávu za úsměv

PRAHA, únor 2015 – Poprvé v historii se McDonald ́s rozhodl ve všech 125 restauracích v České republice a na Slovensku podělit se se svými zákazníky o kávu. Kávu jen za úsměv, takže zdarma, si mohou zákazníci objednat v týdnu od 16. do 22. února 2015 v čase podávání snídaní (do 10.30 hod.). Vybrat si mohou mezi espressem, kávou 0,2 l nebo cappuccinem, vždy připravených z čerstvě namleté 100% kávy arabica. Nabídka kávy za úsměv společnosti McDonald ́s platí také na McDrive, ne však v McCafé.

Podle oficiálních statistik vypije průměrný Čech asi 400 šálků kávy ročně, přičemž spotřeba tohoto nápoje se u nás neustále zvyšuje. „Čechům káva nejenže chutná, ale dobrou zprávou je, že se naučili rozeznávat a ocenit její kvalitu. Stejně tak stále více konzumují kávu mimo domov – v kavárnách a restauracích,” říká Zuzana Svobodová, ředitelka PR a komunikace McDonald’s ČR, a dodává: „Akce Káva za úsměv má povzbudit všechny naše zákazníky, aby k nám přišli ochutnat vynikající chuť kávy arabica.”

Nejlepší je za všech okolností vždy čerstvě mletá káva, která ale rychle ztrácí své aroma. Proto se každý šálek v McDonald ́s připravuje pouze z čerstvě namletých 8,5 g kávových zrn, za použití těch nejmodernějších strojů vybavených technologií kontroly teploty vody, presovacího tlaku a rychlosti i jemnosti mletí. Důraz klade McDonald ́s také na ekologii, a proto nabízí kávu, která nese certifikát nezávislé organizace Rainforest Alliance. Jedná se o 100% arabicu značky Jacobs od společnosti Mondelez. V únorovém akčním týdnu se o jejích kvalitách může přesvědčit každý a jen za úsměv.

Káva pro McDonald ́s se pěstuje v Jižní a Střední Americe. Logo Rainforest Alliance je garancí, že surovina pochází z plantáží firem, které respektují zásady ochrany životního prostředí a udržitelného zemědělství a také zaručují dobré podmínky pro pracovníky na plantážích a jejich rodiny.

Arabica je přirozeně kyselá, ale její výsledná chuť závisí na způsobu pražení či způsobu zpracování. Navíc oproti odrůdě robusta má arabica méně kofeinu, což ocení milovníci kávy, kteří si denně rádi vychutnají více než jeden šálek. Pražení je jedním z nejdůležitějších procesů výroby kávy, při kterém získává chuť a aroma. Káva pro McDonald ́s se praží v pražírnách Jacobs v Brémách na stupeň číslo 41- American style, přičemž teplota nesmí přesáhnout 230 °C. Během procesu pražení na povrch vystoupí aromatické oleje, které jsou nositelem chuti a vůně. Celý proces je ukončen chlazením studeným vzduchem a následně je káva balena.

1 Celkem existuje 10 stupňů pražení kávy.

Kontaktní adresa:
Zuzana Svobodová
PR/Communications Director CZ/SK
McDonald’s ČR spol. s r.o.
Řevnická 170/4, 155 21 Praha 5
Tel.: +420 222 007 350
E-mail: zuzana.svobodova@cz.mcd.com